vrijdag 30 september
16°C
0 km

Prinsenpaar tekent Gulden boek in provinciehuis

Na de eredienst in de Sint-Baafskathedraal werden Prinses Astrid en Prins Lorenz nog in het Provinciehuis verwacht. Ze tekenden er allebei het Gulden Boek en namen uitgebreid de tijd om van enkele Oost-Vlaamse lekkernijen te proeven.

Na het vele handen schudden langs de Gentse straten komen prinses Astrid en prins Lorenz aan in het Provinciehuis. Ze worden er begeleid door de Gentse burgemeester Mathias De Clercq en Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter. Na een ontmoeting met onder meer eerste gedeputeerde Kurt Moens en gedeputeerde Riet Gilis, nemen ze plaats aan tafel waar ze het Gulden Boek ondertekenen. En dat het prinsenpaar het naar z`n zin heeft in Oost-Vlaanderen dat viel best wel op. Prinses Astrid en prins Lorenz nemen tijdens de receptie uitgebreid de tijd om met alle aanwezigen een praatje te slaan. En ook tussen de prinses en de gouverneur klikt het duidelijk.

Carina Van Cauter, gouverneur Oost-Vlaanderen: "Absoluut ze stonden open voor communicatie en ik denk dat 1962 een fijn geboortejaar is, ik ben dan geboren en blijkbaar de prinses ook dus dan hadden we meteen al iets om over te praten, maar uiteraard ik denk dat zij ook in het verleden onze Oost-Vlaamse bedrijven heeft aangeprezen bij heel missies en durven doen durven denken dat opent heel wat deuren en daar kunnen we alleen maar beter van worden".