woensdag 30 november
9°C
19 km

Provincie zoekt oplossing voor klanten groepsaankoop na faillissement

26.000 Oost-Vlamingen tekenden in op een groepsaankoop bij de Vlaamse Energieleverancier. Nu die failliet is, zoekt de provincie naar een oplossing.  "Betaal geen voorschotfacturen meer en stop de domiciliëring."

De Vlaamse Energieleverancier is failliet en van de 70.000 klanten komen er 26.000 van de provincie Oost-Vlaanderen. Allemaal mensen die zich inschreven via de groepsaankoop. De provincie wil hen niet in de steek laten en zoekt een oplossing. "We zullen dit zeker opvolgen en hen het nodige advies geven", zegt gedeputeerde Riet Gillis.

Niet zonder stroom of gas
De gedupeerde klanten zullen niet zonder stroom of gas vallen want Fluvius treedt op als noodleverancier.  Daarvoor moeten klanten niets ondernemen, maar het afgesproken tarief vervalt wel. De provincie gaat dus opnieuw onderhandelen. "We raden klanten aan om voorschotfacturen niet meer te betalen en hun domiciliëring onmiddellijk stop te zetten."

Doe de V-test
Ook geeft de provincie het advies om zelf al de V-test te doen op de website van de VREG en eventueel al bij een andere leverancier aan te melden, maar nog geen nieuw contract te onderteken.