Raamtekeningen voor een inclusieve samenleving

Enkele studenten van de Karel De Grote Hogeschool uit Antwerpen hebben vandaag raamtekeningen aangebracht aan De Krook en De Wijnaert in Gent. Ze deden dat om meer aandacht te vragen voor een inclusieve samenwerking.  De actie liep ook in Antwerpen. 

In een inclusieve samenleving leeft iedereen in respect met elkaar, ongeacht de geloofsovertuiging, seksuele orientatie of sociale klasse. Iedereen moet zich “thuis” voelen in zo’n samenleving. En dat mag gerust wat meer zijn. De term werd zelfs opgenomen in de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties.  

Inclusiebeurs 

Begin deze maand organiseerde het Vlaams Welzijnsverbond in samenwerking met de opleiding orthopedagogie van de HOGENT een digitale inclusiebeurs. Er waren interessante sprekers die de aanwezigen inspireerden met interessante topics over inclusief wonen, werken, … Deze voorbeelden werden samengevat in een werkdocument. Dat document is uitgewerkt in raamtekeningen. Die zijn vandaag door de studenten van de Karel De Grote Hogeschool op enkele gebouwen geplaatst. De studenten hopen zo op nog meer aandacht voor het thema en op de medewerking van de mensen die langs de tekeningen passeren. Als iedereen zijn steentje bijdraagt komen we een stap dichter volgens de studenten.