dinsdag 16 april
9°C
82 km

Reisboekhandel Atlas en Zanzibar 30 jaar jong

Reisboekhandel Atlas & Zanzibar bestaat dertig jaar. Het winkeltje op de Kortrijksesteenweg in Gent is uitgegroeid tot DE referentie voor elke soort reiziger. Vijf jaar geleden nog onderging de zaak een grondige transformatie en sloegen ze voluit de digitale weg in. Online bieden ze intussen meer dan 50 000 reisgidsen en kaarten aan, maar de fysieke winkel blijft bestaan. Het hele jaar door staan er activiteiten gepland om de dertigste verjaardag te vieren.

In maart 1993 opent Johan Degeyndt reisboekenwinkel Atlas & Zanzibar aan het begin van de Kortrijksesteenweg in Gent. Er zijn volgens hem te weinig gespecialiseerde reisgidsen en kaarten, en daar wil hij iets aan doen. Intussen is de zaak overgenomen, maar zijn idee leeft voort. Als de manier van reizen nu helemaal anders. De vliegtuigrezien maken meer en meer plaats voor "back to basics"

Frank van Os - Atlas & Zanzibar: "Je voelt veel meer interesse voor ecologisch reizen, voor treinreizen. mensen willen ook wel gedeconnecteerd worden. De gps aan de kant. Terug met een kaart en een kompas erbij. We hebben heel veel jonge mensen die hun reizen komen voorbereiden en die echt wel weer met een kaart en een goeie reisgids op pad willen gaan". 

En die reisboeken brengen klanten soms mee va over de hele wereld.