woensdag 27 september
24°C
107 km

Remie Buyse schrijft brief aan minister Weyts: "Laat ons alstublieft op ruimteklas gaan"

Remie Buyse, een jongen uit het zesde leerjaar, heeft een brief geschreven naar minister Ben Weyts. Hij zou normaal samen met zijn klasgenoten uit Balegem eind maart een week op ruimteklas gaan. Maar de kans dat die uitstap nog kan doorgaan is heel klein. Daarom richt Remie zich tot onderwijsminister Weyts. "Mijn tijd op de lagere school is beperkt, ik heb maar één keer de kans om op ruimteklas te gaan ",zegt Remie.

"Voetballers mogen wel nog samen spelen, er lopen massaal veel mensen op de Hoge Venen en wij mogen niet op ruimteklas. Dat begrijp ik niet", zegt Remie. Volgens hem kunnen de ruimteklassen perfect veilig verlopen. Hij vindt dat hij al genoeg leuke activiteiten moet missen dit schooljaar.

Hopen op een positief antwoord
Ook zijn hobby's zijn grotendeels weggevallen. Drummen en notenleer doet Remie nu via afstandsonderwijs. Maar hij kan niet meer naar de judo of gaan klimmen. Enkel op zondagnamiddag kan hij nog naar de jeugdbeweging. Remie hoop dat hij met zijn brief de minister kan overtuigen om zijn klas toch op ruimteklas te laten gaan. Hij weet dat de kans klein is, maar hij wil het toch proberen. Het is nu wachten op een antwoord van minister Weyts.