dinsdag 21 september
18°C
32 km

Ronse schakelt vaccinatiebus in: "Willen vaccinatiegraad opkrikken"

Ronse zet vanaf vandaag een vaccinatiebus in. In verschillende wijken in de stad ligt de vaccinatiegraad een pak lager dan het Vlaamse gemiddelde en dus steekt de stad daar heel lokaal een tandje bij. 

Vanmorgen stond de vaccinatiebus geparkeerd in de wijk de Nederkouter. Een sociale woonwijk, want het is vaak daar dat de vaccinatiegraad een pak lager ligt. "We zitten met een moeilijker doelpubliek, mensen die sociaal zwakker zijn soms, die de brief niet begrijpen die ze gekregen hebben", zegt de burgemeester van Ronse, Luc Dupont (CD&V). Ronse hinkt hoe dan ook achterop. De vaccinatiegraad bedraagt er 72,5 procent, dat is een stuk minder dan in de rest van Vlaanderen. 

Evenementen
Iedereen kan zich aanmelden voor een prik in de vaccinatiebus. Ook wie al een uitnodiging gekregen had, maar daar niet op was ingegaan, zoals Guy. "Ik heb de kans gehad in april, maar het was toen Astra Zeneca. In de media hadden ze daar slechte reclame voor gemaakt."  Morgen rijdt de bus verder naar de parking van het OCMW en vrijdag houdt hij halt aan de Prinskouter, de Botaniek. Daarna gaat de bus op zoek naar plekken waar veel mensen samenkomen, zoals vrijdagavond tijdens de pleinconcerten op de grote markt.