dinsdag 4 oktober
19°C
0 km

Ronse verkoopt het oude zwembad

Het oud stedelijk zwembad van Ronse wordt dan toch verkocht. Dat is deze week beslist op de gemeenteraad. Nochtans stond er in het bestuursakkoord dat de stad zou onderzoeken hoe ze het zwembad kon renoveren en herbestemmen voor de jeugd. Oppositiepartij Groen is niet opgezet met de verkoop en vreest dat er op de plaats van het zwembad luxeappartementen zullen komen.

Op 30 juni 2019 werden de laatste baantjes gezwommen in het zwembad langs de Engelsenlaan in Ronse. Sindsdien staat het gebouw leeg en te verkommeren. De stad heeft nu beslist om het te verkopen, maar dat is tegen de zin van oppositiepartij Groen.Die had iets anders gelezen in het bestuursakkoord. Het oude zwembad zou naar de jeugd gaan. 

Lech Schelfout (Groen) - gemeenteraadslid Ronse: "Het is doodjammer he. Er is in Ronse geen jeugdhuis, geen polyvalante eventlocatie voor de jeugd, meerdere verenigingen zitten met huisvestingsproblemen. Het bestuur belooft in het bestuursakkoord om te onderzoeken hoe, niet of, maar hoe het oude zwembad kan omgevormd worden tot een polyvalante locatie voor de jeugd, dan is het doodjammer dat die locatie nu in de verkoop wordt gezet en dat er waarschijnlijk luxeappartementen gaan komen".

Niet waar zegt burgemeester Luc Dupont (CD&V). Het gebouw is in slechte staat en zou volledig gestript moeten worden om het veilig ter beschikking van de jeugd te stellen. Bovendien vliegt de warmte door deuren en vensters naar buiten en dat is niet meer van deze tijd. Dupont stelt Schelhout ook gerust. 

Luc Dupont (CD&V) - burgemeester Ronse: "Er zijn een aantal criteria opgenomen waaraan het project zal moeten voldoen. Dat is het behoud van de laanstructuur, het terrein open houden naar het achterliggende park en maximum vier bouwlagen voor zover het appartementen zouden worden, maar dat is nog niet beslist. Alle mogelijkheden liggen open. Wij staan open voor elk project, behalve retail, we hebben gezegd op deze plaats geen retail. Het kan zijn dat iemand het gebouw gaat behouden en het verbouwd, het kan gesloopt worden. We zullen dat beoordelen en op die manier gaan we dat toewijzen"