donderdag 28 september
19°C
0 km

Ronsenaar Tom loopt in drie dagen van Gent naar Luik: "Wil geld inzamelen voor nieuwe rolstoel Aline"

Tom Dossche uit Ronse is vanmorgen vertrokken voor een driedaagse looptocht voor het goede doel. Tom loopt van ArcelorMittal in Gent, waar hij werkt, naar de vestiging  in Luik. Met zijn looptocht wil Tom de overstromingen van een jaar geleden in Wallonië herdenken en geld inzamelen voor de 7-jarige Aline die in het getroffen gebied woont.

De werknemers van ArcelorMittal in Gent waren al vroeg op post om hun collega Tom Dossche uit te zwaaien. Tom vertrok vanmorgen voor een driedaagse looptocht van 192 kilometer richting ArcelorMittal in Luik. Vrijdag hoopt hij daar aan te komen. Het zal dan exact een jaar geleden zijn dat de regio daar getroffen werd door hevige overstromingen.

"Rolstoelfiets is meegespoeld"
Tom loopt dan ook naar Luik om zijn Waalse collega's een hart onder de riem te steken. Maar hij loopt ook in het bijzonder voor de 7-jarige Aline die ook in het getroffen gebied woont. "Aline had een rolstoelfiets, maar die is meegespoeld door de overstromingen", vertelt Tom. "We hopen met deze looptocht geld in te zamelen om een nieuwe fiets te kopen voor Aline."

Tom loopt vandaag de eerste 85 kilometer, naar Werchter. Het grootste deel van de tocht werkt hij alleen af, maar af en toe krijgt hij gezelschap, onder meer van zijn collega's. Je kan Tom Dossche live volgen via de Facebookpagina `Een hart van staal voor Aline`