Sanapolis heeft nu ook een testcentrum

Op 3 januari zal er in  Sanapolis  Sijsele een nieuw testcentrum worden geopend. Zo komt er voor de inwoners van het Meetjesland extra testcapaciteit. Iedereen kan zonder afspraak een pcr test laten afnemen. Het enige wat je nodig hebt is een  code aangevraagd via mijn gezondheid.be. Het testcentrum van Sanapolis zal open zijn van 9.00u ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Er zijn 2 teststraten waar 30 tot 40 testen per uur kunnen worden afgenomen. 

In Sanapolis Sijsele zal er naast het vaccinatie centrum nu ook een testcentrum komen. Vanaf maandag 3 januari kan iedereen die een pcr-test nodig heeft daar zonder afspraak terecht. Op die manier kan men de druk op de eerstelijnszorg verminderen. En zal de oude radiologie afdeling van  Sanapolis dienst doen als testcentrum. 

Luc Verhulst – CEO Sanapolis : " Je moet je niet aanmelden om een afspraak te maken. Het is wel nodig als je langskomt om je te laten testen dat je een zogenaamde CTPC code hebt. Dat is de corona testcode, die iedereen zelf kan aanmaken via de self-assessmenttool of je kan die via je huisarts of via de website mijngezondheid aanmaken".