Schepen Bracke maakt evaluatie: "Goede en rustige zomer op Blaarmeersen"

De stad maakt een eerste voorlopige evaluatie van de zomer op de Blaarmeersen. Daar kwamen de afgelopen maanden een pak minder bezoekers door het slechte weer. Maar ook de maatregelen die ervoor moesten zorgen dat het aantal incidenten beperkt bleef, hebben hun impact gehad, zegt bevoegd schepen Sofie Bracke. 

Het gaat om een voorlopige evaluatie, zegt schepen van Sport Sofie Bracke (Open Vld). Maar de eerste resultaten tonen wel al aan dat het een rustige zomer was aan de Blaarmeersen. "Door het slechte weer hebben we iets minder bezoekers gehad dan vorig jaar, namelijk 45.000 bezoekers", zegt Bracke. "78% kwam van binnen Oost-Vlaanderen, 22% kwam van buiten de provincie."

Politie 14 keer ter plaatse
Er waren ook opvallend minder incidenten dan vorig jaar. "We hebben een 60-tal mensen moeten buiten zetten, omdat die zich op een ongeoorloofde manier toegang hadden verschaft tot het terrein", vervolgt Bracke. De politie moest in totaal 14 keer ter plaatse komen. "Op 45.000 bezoekers en op twee maanden tijd is dat een uiting van een goede en rustige zomer op de Blaarmeersen", besluit Bracke.