zondag 20 juni
22°C
0 km

Scholenfusies in Sint-Laureins zorgen voor onvrede bij ouders en kinderen: "Blijf van onze school af"

Het voorstel van de gemeente Sint-Laureins en het schoolbestuur van het vrij onderwijs om de scholen in de gemeente te fuseren, stuit op protest bij een deel van de leerlingen en hun ouders. 

Gisteren maakte het gemeentebestuur van Sint-Laureins bekend dat het Sentse onderwijslandschap volgend jaar een grote verandering zal doormaken. Zo smelten gemeenteschool De Regenboog en vrije basisschool De Schakel samen tot één grote vrije school. In deelgemeente Watervliet smelten de twee lokale schooltjes samen tot een nieuwe gemeenteschool.

Naar Watervliet voor zedenleer
Volgens de gemeente en het vrij onderwijs zullen de kinderen er beter van worden, maar daar gaan niet alle ouders mee akkoord. Enkele ouders en leerlingen van gemeenteschool De Regenboog pikken het niet dat hun gemeenteschool een katholieke school wordt. Daardoor zouden nieuwe leerlingen geen zedenleer meer kunnen volgen of ze moeten naar de school in Watervliet, maar dat is een eind rijden. 

Stille mars
Daarom voeren ze vandaag actie. Met spandoeken met daarop de boodschap 'Blijf van onze school af' hopen ze dat de gemeente en het vrij onderwijs nog tot inkeer komen. Vanavond houden ze ook nog een stille mars aan de schoolpoort van De Regenboog.