woensdag 6 december
6°C
117 km

Scholenwedstrijd Steel Warriors moet metaalsector populair maken

Bij Arcelor Mittal in de Gentse kanaalzone is een scholenwedstrijd voor leerlingen metaalbewerking afgetrapt. Met 'Steel Warriors' wil de federatie van metaalhandelaars 'Belmetal' leerlingen rechtstreeks in contact brengen met het werkveld. Twintig scholen uit heel België nemen deel. De winnaar krijgt een trofee van metaalkunstenaar Kevin Oyen.

Met 'Steel Warriors' willen de Belgische staalhandelaars kennis maken met toekomstige schoolverlaters. Net als veel andere sectoren komen metaalbedrijven handen te kort. Twintig scholen van over het hele land doen mee. Uit onze regio neemt alleen het VTI van Deinze deel aan de wedstrijd. Op deze startdag zijn bijna 250 leerlingen aanwezig. Op het einde van de presentatie maakt het comité de prijscategorieën bekend en ze onthullen ook de hoofdprijs. Die krijgen de leerlingen niet zomaar.

Dominique Laurent - directeur Belmetal
Alles wat zij op school leren, moeten zijn in realiteit brengen in dat kunstwerk. Dus ze moeten lassen, ze moeten bouten en moeren gebruiken ze moeten het metaal plooien. Alles om hun kennis en hun vakkennis in realiteit om te zetten en we hopen daarmee die studenten een jaar warm te maken, dat als zij naar de arbeidsmarkt gaan, dat zij ook aan onze sector denken.