donderdag 15 april
9°C
28 km

Schooldirecteurs klagen werkdruk aan

Vijftig Gentse schooldirecteurs hebben vanmorgen actie gevoerd onder de stadshal. De onderwijsdirecties houden hun school nu al een jaar draaiende in deze pandemie, maar de situatie in het onderwijs wordt stilaan onhoudbaar. Leerkrachten vallen uit door ziekte, of worden preventief in quarantaine gezet, en dat terwijl er nog steeds een groot tekort aan personeelsleden in het onderwijs is.

De rugzak van de schooldirecteuren is bomvol . Daarom hebben de directeurs die vanmorgen afgegeven aan de Gentse schepen van Onderwijs, Elke Decruynaere.  Want de last die ze op hun schouders dragen begint zwaar te wegen. En `t lijkt er sterk op dat niemand hun zware rugzak even kan of wil overnemen. Want na een jaar de school draaiende te houden in deze wereldwijde crisis, is de maat voor de schooldirecteuren vol. Ze zijn uitgeput en moe van het vele puzzelwerk die de coronacrisis nu al meer dan een jaar met zich meebrengt. 

Beter na de vakantie ? 

De schooldirecteuren eisen na de paasvakantie dan ook meer middelen om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen aanbieden en leerachterstanden weg te werken. Zelftesten en eventueel snellere vaccinaties voor leerkrachten zijn volgens de schooldirecteuren cruciaal. Hun eisenpakket is vooral gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Die was uitgenodigd naar de actie maar kwam niet.