vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Schuifwerken aan Bergwijkbrug gestart

In Merelbeke waren de omwondenden van De Bergwijkbrug getuige van een bijzonder spektakel. De nieuwe Bergwijkbrug werd er vanaf deze namiddag op zijn plaats geschoven. En dat mag je letterlijk nemen, het enorme gevaarte wordt centimeter voor centimeter over glijbanen naar de nieuwe pijlers en landhoofden gesleept.

Het spektakel lokte vanmiddag heel wat buurtbewoners naar de ringvaart in Merelbeke. De brug is dan ook een belangrijke schakel tussen het noordelijk deel van Merelbeke en de rest van de gemeente die sinds januari onderbroken is.

Nog even geduld 

Maar het spektakel bleef jammer genoeg uit vandaag. Door een werkongeval deze voormiddag liepen de voorbereidende werken voor de plaatsing van de brug vertraging op. Deze namiddag bleven ingenieurs in de weer met de hydraulische vijzels die het nieuwe gevaarte letterlijk op de rails moeten brengen.Want de brug moet van haar huidige plek naar haar definitieve plek nog 35 meter overbruggen. De nieuwe brug is ruim 100 meter lang en weegt 3300 ton. In oktober zal de brug klaar zijn.