woensdag 7 juni
25°C
1 km

Sint-Bavohumaniora stelt nieuwbouwproject voor

Terwijl het buitengewoon onderwijs smeekt om extra plaatsen, horen we in andere scholen spreken over bouw-of verbouwplannen. Zo gaat het Sint-Bavohumaniora in Gent fors uitbreiden. Er komt een nieuwbouw, extra klaslokalen en ook de bekende Groenzaal wordt volledig vernieuwd. Sint-Bavo maakt met dit project plaats voor 250 extra leerlingen. Op 1 september 2023 moeten de nieuwe gebouwen klaar zijn en kan de middelbare school 1250 leerlingen van onderwijs voorzien.

In 2003 diende het Sint-Bavohumaniora een aanvraag in om hun theaterzaal, beter bekend als de Groenzaal, te renoveren. En nu, bijna twintig jaar later, zijn de plannen concreet en kan de zaal volledig vernieuwd worden. Maar dat is niet het enige project. Sint-Bavo is ambitieus en gaat ruimte voorzien voor 250 extra leerlingen. In deze herenhuizen in de Keizer Karelstraat komen 8 nieuwe klaslokalen en er komt ook een nieuwbouw op het laatste stukje bouwgrond in de straat.

Hilde Allaert - directeur Sint-Bavohumaniora : "Daar komen dus grote klaslokalen en het is dan de kunst om die huizen te verbinden met de rest van de site zodanig dat die circulatie binnen allemaal vlot verloopt"

Op termijn iedereen naar keuzeschool?

Dat er plaats wordt gemaakt voor 250 extra leerlingen is een goede zaak, vindt afscheidnemend schepen Elke Decruynaere. In Gent kan 94 procent van de leerlingen naar zijn middelbare school van eerste voorkeur. Het is de ambitie om dat cijfer nog op te trekken.

Elke Decruynaere (Groen)  - schepen van Onderwijs Gent : "Het is ook echt nodig. We gaan voor 100 procent eerste keuze voor alle leerlingen in Gent zodanig dat ze allemaal naar de school van eerste voorkeur kunnen. Daarom is het belangrijk dat scholen blijven uitbreiden en dit is bijzonder goed nieuws voor de buurt en de stad Gent omdat de Groenzaal, toch een fenomeen in Gent, vernieuwd wordt. Dat toont dat scholen in onze stad geen eilanden zijn, maar wel open plekken waar de hele stad kan van meegenieten en dat is een zeer mooi verhaal om mee te eindigen".