donderdag 15 april
9°C
32 km

Sint-Martens-Latem zaait mee aan grootste bloemenweide van de Benelux

ByeByeGrass en de gemeente Sint-Martens-Latem slaan de handen in elkaar voor de derde editie van de ‘De grootste bloemenweide van de Benelux’. Het doel is om zoveel mogelijk gazons om te vormen tot bloemenweides. Vandaag startte het inzaaien in de tuin van het Museum Dhondt-Dhaenens.

Sint-Martens-Latem zet al enkele jaren in op het inzaaien van bloemenweides, ecologisch tuinieren en het deels laten verwilderen van tuinen. Ze roepen hun inwoners dan ook op om mee te doen met 'De grootste bloemenweide van de Benelux’. Iedereen kan in zijn eigen tuin bloemen planten. Op die manier kan de grootste bloemenweide ooit gecreëerd worden.

Laat het gras maar groeien

Iedereen kan thuis coronaproof meedoen met ‘De Grootste Bloemenweide van de Benelux’ door hun gras te laten groeien tot 1 mei en langer (Maai Mei Niet) of een bloemenweide in te zaaien en dit te registreren op www.byebyegrass.eu. “De negatieve gevolgen van verharding zijn de laatste jaren zeer duidelijk geworden: waterproblematiek, een toegenomen aantal hittedagen en een afname van de biodiversiteit. Bovendien veranderen we veel van onze laatste stukken groen in kort gemaaide gazons, die het op dat vlak niet veel beter doen dan beton”, zegt Louis De Jaeger, bezieler van ByeByeGrass.