woensdag 21 februari
10°C
134 km

Sint-Stevensstraat Zelzate is zwaar verkeer beu

De bewoners van de Sint-Stevenstraat in Zelzate willen zo snel mogelijk het zware vrachtverkeer weg uit hun straat. De Sint-Stevenstraat ligt vlak naast de drukke KMO-zone Karnemelkpolder. Er lag al een plan voor een ontsluitingsweg op tafel, maar dat plan dreigt nu op de lange baan te worden geschoven. Doordat de hervorming van de R4 ter hoogte van Zelzate niet doorgaat. `En daar zijn wij de dupe van`, zeggen de bewoners van de Sint-Stevenstraat. Ze vragen dan ook snel duidelijkheid van de Vlaamse Overheid.

Luc Pottier uit de Sint-Stevenstraat in Zelzate heeft er genoeg van. Dagelijks rijden hier zware vrachtwagens af en aan in deze smalle straat in Zelzate. De Sint-Stevenstraat ligt gewrongen tussen de KMO-zone aan de Karnemelkstraat en de drukke Tractaatweg die aansluit op de R4. De Sint-Stevenstraat is dus de enige mogelijke route voor het zware vrachtverkeer om goederen te laden en te lossen.

Luc Pottier, bewoner Sint-Stevensstraat:  "Hier een eind verder is het laatste stukje van de straat, dat is maar 5 meter breed dus als er daar een vrachtwagen komt van de Tractaatweg dan  moeten wij hier wachten zodanig dat die kunnen passeren, want twee vrachtwagens kunnen niet passeren, als je dat doet dan is het op gevaar van eigen leven eigenlijk".

Ontsluitingsweg noodzakelijk

De bewoners vragen dat er dringend werk wordt gemaakt van een ontsluitingsweg naar de KMO-zone aan de Karnemelkstraat. Die ontsluitingsweg is in theorie zo goed als klaar, alleen worden de werken maar niet uitgevoerd. De ontsluitingsweg zou op deze plek komen, op het kruispunt van de Sint-Stevenstraat en de Karnemelkstraat. Er werd zelfs al een huis onteigend om de ontsluitingsweg te realiseren. Volgens de buurt is de grote boosdoener in heel het dossier wel gekend. Zelzate weigerde onlangs nog de omgevingsvergunning toe te kennen voor de hervorming van de R4 op haar grondgebied. Vlaanderen schrapte Zelzate daarom uit het grote hervormingsproject van de R4, maar daar zijn wij nu de dupe van, zeggen de bewoners van de Sint-Stevenstraat.

Brent Meuleman (Vooruit), burgemeester Zelzate : " de afspraak was dat de gemeente instaat voor het onteigenen en de opmaak van het rooilijnenplan en vervolgens zou vlaanderen overgaan tot de aanleg van die uiteindelijke weg, wij begrijpen dus niet waarom vlaanderen zou talmen bij de verdere uitvoering van dit dossier en de naleving van de gemaakte afspraken wij hopen dan ook de vlaamse gemeenschap ook haar huiswerk doet en overgaat tot de aanleg van dat alternatieve tracé".