Sloop AC Zuid draait op volle toeren

Er wordt momenteel naarstig gewerkt aan het Woodrow Wilsonplein in Gent. Het oude Administratief Centrum aan de Zuid moet tegen juli volledig gesloopt zijn. Tegen volgend jaar al moet het nieuwe stadskantoor af zijn.

Het volledige Administratief Centrum aan het Woodrow Wilsonplein wordt momenteel met de grond gelijk gemaakt, alleen de indrukwekkende fries uit de jaren '50 blijft staan. Die zal geïntegreerd worden in het nieuwe stadskantoor. Dat het AC Zuid gesloopt moet worden is enigzins opvallend, want het werd pas begin jaren 90' gebouwd. "De staat van de gebouwen was niet meer zeer goed" zegt schepen van Facility Management Annelies Storms (Vooruit). "Ook voor het ontwerp en het concept van ons nieuwe stadskantoor was het eigenlijk beter om een nieuw gebouw te zetten." 

Fietsenstalling voor 1000 fietsen
Naast een nieuw gebouw komt er ook een grote fietsenstalling, op de plek van de oude inkomhal. "De fietsenstalling wordt gebouwd op de ondergrondse parking" zegt Storms. "De fietsenstalling zal plaats bieden aan een duizendtal fietsen, 600 voor de stadsmedewerkers die hier komen werken en 400 voor het grote publiek."

Stadsdiensten in oude bib
Tijdens de werken zullen de stadsdiensten worden ondergebracht in de oude bibliotheek. Volgend jaar zal het Woodrow Wilsonplein er alvast een stuk anders uitzien.