woensdag 6 december
6°C
141 km

Snelheidsbeperking voor vrachtwagens op viaduct E17

Vanaf midden december mogen vrachtwagens nog maximaal 70 kilometer per uur rijden op het E17-viaduct van Gentbrugge. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters beslist. Nu mag al het verkeer nog 90 kilometer per uur rijden. Maar al jaren klagen buurtbewoners over geluidsoverlast. De snelheidsverlaging voor vrachtwagens zou voor minder lawaai moeten zorgen.

Een jaar geleden opende het E17-viaduct in Gentbrugge opnieuw na een grondige renovatie. De voegen werden vernieuwd, er kwam nieuw asfalt en ook betere geluidsschermen. De buurtbewoners hoopten dat er op die manier minder geluidsoverlast zou zijn. Maar dat was niet zo. De bewonersgroep Viadukaduk schreef een open brief aan Vlaams minister Lydia Peeters. Daarin vroegen ze een snelheidsverlaging tot 70 kilometer per uur voor vrachtwagens. En die verlaging komt er nu ook vanaf 20 december.

Hans Verbeeck - bewonersgroep ViaduKaduk vzw: "Er is advies ingewonnen bij de politie en bij verschillende diensten en die berekeningen tonen aan dat er wel een impact kan zijn, maar wel beperkt anders zou men deze beslissing niet nemen. We zullen moeten afwachten wat het geeft, maar we denken niet dat het voor grote problemen zal zorgen".

Ook de stad Gent is blij met de beslissing van minister Peeters. De stad wil zelfs een stapje verder gaan, naar een algemene snelheidsbeperking op de snelwegen op grondgebied Gent.