maandag 8 augustus
26°C
26 km

SOS Meetjesland helpt Wallonië blijft inzamelen

In Zelzate worden momenteel een pak hulpgoederen verzameld voor de getroffen gebieden in Wallonië. Om het allemaal wat beter te coördineren werd "SOS Meetjesland helpt Wallonië" opgericht. 

De initiatiefnemers van "SOS Meetjesland helpt Wallonië" zijn al vanaf dag 1 aan het inzamelen. Ze brachten al een vrachtwagen naar het rampgebied met allerlei hulpgoederen. Na de oproep van het Rode Kruis om alleen geld te verzamelen, ligt de nadruk nu op voeding voor mens en dier. Kledij en andere goederen worden nu gestockeerd . Het is de bedoeling om later met verschillende vrachtwagens hulpgoederen naar Wallonië te rijden. 

Veel solidariteit

"SOS Meetjesland helpt Wallonië" krijgt veel logistieke steun van een plaatselijk transportbedrijf en een verhuurbedrijf. De vereniging kan ook gratis gebruik maken van een loods van 1000 vierkante meter. En dat is nodig, want er komt hulp uit alle hoeken van het Meetjesland. Wie iets wil binnenbrengen kan "SOS Meetjesland helpt Wallonië" bereiken via Facebook. Daar kan je afspreken om iets te doneren.   .