woensdag 21 februari
10°C
52 km

Spellenspektakel waait over van Nederland naar Gent

Dit weekend wordt in Flanders Expo in Gent voor de eerste keer een beurs voor gezelschapsspellen georganiseerd. "Spellenspektakel" zal op hetzelfde moment plaatsvinden als de fantasybeurs FACTS. Vandaag werd er nog druk opgebouwd, maar wij gingen al eens spelen.    

De beurs Spellenspektakel komt overgewaaid uit Nederland en is daar al 29 jaar lang een groot succes. Sinds de coronacrisis zitten gezelschapsspellen in de lift. Dat merken ze ook bij Asmodee, een grote spellenfabrikant. 

Bert De Smet, directeur Asmodee België: "De coronaperiode was een hele goeie periode voor de spellensector in het algemeen. De mensen hadden heel veel tijd om met familie en vrienden te spelen. Dus dan grijp je natuurlijk naar een spel dat je lekker samen kan spelen. We gaan heel veel spellen tonen. Meer dan 35 spellen worden hier in expositie gezet. We gaan met heel veel demonstratoren al die spelletjes demonsteren, zoals onze bekende Jungle Speed, Dobble, Ticket to ride. Noem maar op, al onze toppers en de nieuwe items worden hier gedemonstreerd". 

Bekende spelers 

Enkele van die nieuwe spellen zijn helemaal gepast voor deze tijd van het jaar. Er mag al eens gegriezeld worden. Jasper Heyman, bekend van het Ketnetprogramma "Campus 12" en de Ketnetband, kwam vandaag al eens langs. Hij is zelf een fervent speler. Maar ook Lotte Kopecky is hier aanwezig. Zij neemt vandaag al een heel bijzonder hebbeding in ontvangst; een gepersonaliseerde versie van haar favoriete spelletje Jungle Speed.