Staking voorbij bij Arcelor Mittal

Het personeel van Arcelor Mittal in Gent is vandaag opnieuw aan het werk. De afgelopen twee dagen is daar gestaakt omdat de werknemers van het staalbedrijf loon naar werken willen.

"De hele coronaperiode zijn we blijven werken met gevaar voor onze gezondheid en die van onze omgeving." zeggen de vakbonden. "Daar zou vanuit de directie wel een compensatie voor mogen komen." De vakbonden klagen ook over de hoge werkdruk omdat er bijvoorbeeld geen aanwervingen gebeurd zijn tijdens de pandemie, en dat terwijl er meer dan honderd vacatures openstaan bij Arcelor Mittal Gent. 
Gisteren kwam de directie met enkele voorstellen om de gemoederen te bedaren. Er zou vanuit het management meer respect aan de dag gelegd worden voor het personeel. "We zijn de inspanningen die geleverd zijn tijden de crisis niet vergeten" zei de directie. Wat dat concreet zal betekenen was gisteren niet duidelijk. Om de werkdruk te verlagen zullen nieuwe werkkrachten aangetrokken worden door hen meteen een vast contract aan te bieden. 

De directie en vakbonden hadden al sociale onderhandelingen op de agenda staan maar die zijn nu vervroegd naar 4 oktober.