maandag 25 januari
4°C
0 km

Standbeeld 'Ballerina van de Zeeman' verhuist naar Industrieel Museum Zeeland

Ballerina van de Zeeman, het bekende werk van Gents kunstenaar Walter De Buck, krijgt een plaats in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent. Daar zal het verder afgewerkt worden.

In 2003 kreeg De Buck de opdracht van de stad Gent om een kunstwerk te bouwen voor op de rotonde aan de Vliegtuiglaan. Maar dat is nooit gelukt. Het beeld van 12 meter hoog bleek volgens de stad niet stabiel en niet veilig genoeg om op de rotonde te plaatsen. Later werd dan beslist dat 'Ballerina van de Zeeman' een plaats zou krijgen bij de sluis van Terneuzen. Maar er was extra geld nodig om het beeld stabiel te maken en om het te verplaatsen naar Nederland. En dat geld was er niet.

Het beeld ligt ondertussen al meer dan 10 jaar in een loods in Gent. Maar nu is er toch een oplossing. 'Ballerina van de Zeeman' krijgt een tijdelijke plaats in het Industrieel Museum Zeeland. Het beeld zal daar afgewerkt worden door een leerling van Walter De Buck. Wat er nadien met het beeld zal gebeuren staat nog niet vast, maar er zijn plannen in de maak om het beeld aan de Nieuwe Zeesluis in Terneuzen te plaatsen.