vrijdag 9 december
3°C
16 km

Startende leerkrachten krijgen warm welkom op GO Scholengroep Gent

Het is vandaag de dag van de leerkracht. De GO Scholengroep Gent  heeft daarbij extra aandacht voor haar startende leerkrachten. De 200 nieuwkomers aan de scholengroep kregen vandaag een heus startersfestival. Naast een hartelijk welkom was er ook aandacht voor persoonlijk welzijn. De scholengroep zet sterk in op aanvangsbegeleiding van nieuwe leerkrachten.

Alle nieuwe leerkrachten van de Gentse scholen zijn welkom op het startersfestival. Naast heel wat schoolverlaters, zijn ook veel zij-instromers én hun mentoren aanwezig. Met het festival wil GO!-scholengroep Gent hen op deze dag van de leerkracht extra in de bloemetjes zetten. Er zijn ook infostanden en workshops voorzien. 

Nathalie Vanden Bossche - coordinerend directeur secundair GO!Gent: "Er is een sessie rond welzijn en zelfzorg in onderwijs. Welzijn is een belangrijk thema. Psychosociale belasting is iets wat leeft in een sector waar wij veel met jongeren, met mensen, met elkaar werken. Dus het kader om aan zelfzorg te doen, daar gaan wij ook mee aan de slag".

De nieuwe collega's weten het event te appreciëren. Het geeft hen de tijd om de nieuwe collega's en de werking van de GO Scholengroep Gent te leren kennen. Vanaf morgen kunnen ze de tips en tricks die ze meekregen weer omzetten in de praktijk.