dinsdag 29 november
8°C
136 km

Stationsomgeving Hansbeke is geopend

Drie jaar geleden zijn in Hansbeke grote werken gestart aan het station. De bedoeling was om de capaciteit van het spoorverkeer tussen Gent en Brugge meer capaciteit te verhogen. De meeste werken zijn intussen achter de rug, tijd om het vernieuwde station officieel te openen. En dat gebeurde vanmorgen.

Infrabel legt momenteel nog de twee sporen richting Brugge aan. Maar voor de rest is het station zo goed als afgewerkt. En het resultaat mag gezien worden. En in Deinze zijn ze terecht fier op deze nieuwe omgeving, want de stad stond mee in voor de vormgeving van de stationsbuurt en de aanpalende straten.

Fiets- en voetgangersonderdoorgang
Het meest in het oog springend is de nieuwe onderdoorgang voor fietsers, voetgangers en reizigers in het station Hansbeke. De tunnelkoker werd in februari 2021 minutieus onder de sporen geschoven en in september 2020 werd een nieuwe rondwegtunnel voor het autoverkeer geopend. Met die werken verdwenen de laatste spoorwegovergangen tussen Gent en Brugge. En dat maakt het allemaal een stuk veiliger.