dinsdag 9 maart
7°C
0 km

Steun voor 20 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in de maand november € 7.358.724 in 20 Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. “We blijven investeren in onze schoolinfrastructuur. Ook in moeilijke tijden. De nood aan extra capaciteit is groot”

College van Melle
Het college der Paters Jozefieten en het bijhorende internaat in Melle ontvangen € 3,1 miljoen voor de realisatie van een nieuwbouw met vier bouwlagen. Op het gelijkvloers komen vier klaslokalen en op de eerste verdieping nog eens zes. De bovenste twee bouwlagen zorgen elk voor een uitbreiding van 24 internaat kamers met de bijhorende toiletten, gemeenschappelijke douches op de gang en ontspanningsruimte.

Gent
Hotelschool Gent voert met €2,1 miljoen een gefaseerde vernieuwbouw achterbouw met didactische keukens uit en de herinrichting van het gelijkvloers met stockageruimtes, kleedkamers voor leerlingen en personeel, koelcellen en enkele kleinere lokalen. 

Inhaalbeweging
“We voorzien deze regeerperiode € 3 miljard voor schoolinfrastructuur – nog een half miljard méér dan in de vorige regeerperiode”, zegt  Weyts. “Die inhaalbeweging komt ook de scholen in Oost-Vlaanderen ten goede. Leerlingen, leerkrachten en ouders begrijpen sinds de uitbraak van de coronacrisis nog beter hoe ontzettend belangrijk scholen en klassen zijn dus moeten we volop blijven investeren in de vernieuwing en de verbetering van ons onderwijspatrimonium. Je kan niet investeren in onderwijskwaliteit als je niet tegelijkertijd investeert in de kwaliteit van de onderwijsinfrastructuur”.