donderdag 2 februari
9°C
51 km

Stichter AVS overleden

Bertram De Coninck, de stichter van AVS, is overleden. Daarmee verliezen we onze vader, de pionier van de regionale televisie. Hij was de man die ons de kans gaf om televisie te maken in Oost-Vlaanderen. En dat al 33 jaar lang. De stad Eeklo heeft intussen een rouwregister geopend. De burgemeester en gedeputeerde Kurt Moens kwamen al hun boodschap schrijven. 

Er is voor het eerst sprake van AVS in 1981. De Audio Video Studio was toen een bescheiden groep radioamateurs, videomonteurs en plaatselijke pers. AVS zond eerst alleen in het Meetjesland uit, maar onder leiding van Bertram De Coninck werd hard gewerkt om dat gebied uit te breiden en ook de regio rond Gent en de Vlaamse Ardennen te bereiken.De eerste volwaardige uitzending gaat op 29 oktober 1988 in de ether.

Op 1 januari 1994 zette Bertram de stap om dagelijks nieuws te maken. Het leverde hem erkenningen op bij de provincie en de stad Eeklo. Maar echt in de belangstelling staan deed Bertram De Coninck niet. Dat liet hij over aan zijn medewerkers. Het gemis zal groot zijn, groter dan we durven denken. Rust zacht Bertram, namens al je medewerkers.