zondag 5 februari
8°C
0 km

Storm Eunice: scholen en vaccinatiecentra gesloten, bomen omgewaaid, al minstens 1 gewonde

Storm Eunice houdt lelijk huis in onze provincie. In Sint-Denijs Westrem kreeg een man een zonnepaneel op het hoofd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Heel wat scholen sloten de deuren vanmiddag uit veiligheid, en ook containerparken en vaccinatiecentra bleven dicht. 

De bel van het Don Bosco Instituut rinkelt vanmiddag al om 12 uur. De directie nam de beslissing om de school vroeger te sluiten om de leerlingen veilig thuis te krijgen. De school sluiten op een vrijdagmiddag om 12 uur is vrij uniek. Maar de leegloop verloopt bijzonder gestructureerd. Tot aan de tram is er begeleiding voorzien. 

Treinen geschrapt
NMBS nam al snel de beslissing om van 2 tot 6 uur vanavond geen treinen te laten rijden in Oost-Vlaanderen. De treinen die wel nog rijden doen dat een een lagere snelheid. In het Sint-Pietersstation is het dan ook bijzonder druk. Reizigers moeten de tijd hier zien op te vullen, want een verbinding naar huis is er niet. 

Levensgevaarlijk gewond
Op de terreinen van de autokeuring in Sint-Denijs Westrem werd een man levensgevaarlijk gewond door een rondvliegend zonnepaneel. Dat was losgekomen van het dak van het nabijgelegen kantoorgebouw. Het slachtoffer werd terplaatse gereanimeerd en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Dak ziekenhuis weggeblazen
Ivago sloot vanmiddag ook alle containerparken, want hoe later op de middag, hoe sterker de wind. En dat zag je her en der aan omgewaaide bomen. In Oudenaarde werd een deel van het dak van het ziekenhuis weggeblazen. Ook de Ghelamco Arena deelde in de klappen, ook daar werd een deel van het dak weggeblazen. Daardoor is de match van vanavond uitgesteld.