Street-Art in de gangen van het AZ Maria Middelares

De materniteit van het AZ Maria Middelares in Gent heeft wat meer kleur gekregen. De werkgroep Kunst van het ziekenhuis liet twee Brusselse street art artiesten zich een week lang uitleven met verf en penseel. Vandaag werkten ze de laatste muur af. Het resultaat zijn kleurrijke vogels die symbool staan voor geboorte en zorg.

Twee Brusselse street artists, Iota en NEAN, beschilderen hier de laatste muur van de kraamafdeling van het AZ Maria Middelares in Gent. Na meer dan een week werk hebben ze de gangen kunnen opfleuren met verschillende kleurrijke vogels. Iedereen is vrij om erin te zien wat hij of zij wil, maar volgens de kunstenaars zelf staan de vogels symbool voor nieuw leven. De vogels kozen de kunstenaars zelf. Maar de inspiratie kregen ze van het verzorgend personeel.

Kristelle Vande Walle - hoofdvroedvrouw: "We hebben niet onmiddelijk de link gelegd met geboorte en baby's. We hebben daar bewust voor gekozen. Maar de sfeer die de kunstwerkjes uitstralen vormt eigenlijk de echo van de vele emoties op een kraamafdeling. Doorgaans vreugde en blijdschap omwille van de geboorte van nieuw leven. Maar ook de lichte ondertonen van verdriet bij een verliessituatie."