zondag 26 juni
22°C
7 km

Stukje Rieme loopt leeg voor ontmanteling vliegtuigbom

In Rieme is de evacuatie gestart voor de veilige ontmanteling van de vliegtuigbom die woensdag gevonden is. Normaal gezien zou de operatie in de vooravond klaar moeten zijn. 

De inwoners van Rieme schrikken er niet meer van op. Hun dorp werd in de tweede wereldoorlog zwaar gebombardeerd omdat er een olieraffinaderij was. Door de heraanleg van de dorpskern komen er hier en daar nog explosieven boven. Deze bom is de derde die gevonden wordt sinds begin 2021. 

Grote perimeter 

Om alles veilig te laten verlopen is een grote perimeter ingesteld. Iedereen die een straal van 300 meter rond de vindplaats in de Kanaalstraat woont moet zijn huis verlaten en een bordje  “ik ben weg” voor het raam hangen. De mensen kunnen terecht bij familie of in het sportcentrum. De gemeente legt daarvoor busjes in. De bedrijven in de buurt werken op minimumbezetting en er mogen geen vliegtuigen over de perimeter vliegen. Ook het busverkeer van lijn 55 wordt tijdens de ontmanteling stilgelegd. Daarnaast is er ook een schuilperimeter vanaf 15u, het tijdstip van de ontmanteling. 

Extra informatie 

Mensen die nog extra vragen hebben kunnen terecht op het callcenter (09 216 06 10) . Er zullen ook updates op de gemeentelijke facebookpagina staan en op de website.  Ook be-alert zal de operatie opvolgen.