woensdag 21 februari
10°C
75 km

Tandarts uit Gent loopt een ongelofelike prestatie bij elkaar

De Gentse tandarts Karel Sabbe heeft een ongelofelijke prestatie neergezet. Hij is er als eerste Belg ooit in geslaagd om binnen de tijd de Barkley Marathons in de Verenigde Staten te lopen. Noem het gerust de zwaarste loopwedstrijd ter wereld. Want de deelnemers krijgen 60 uur de tijd om vijf ronden van 32 kilometer af te leggen, door een bergachtig landschap. Het was wel nipt voor Sabbe, hij had minder dan zeven minuten over op de teller. Zijn familie en vrienden volgden alles vanuit een zaaltje in Waregem. 

Helemaal kapot bereikt Karel Sabbe de finish van de Barkley Marathons, de allerzwaartse ultraloop ter wereld. 100 mijl, in 60 uur tijd, met 18000 hoogte meters. Zonder GPS, in de bossen van Tennessee. Bovenmenselijk is dit. Deelnemers moeten op bepaalde plaatsen uit een boek de juiste pagina schuren die past bij hun startnummer. T is niet alleen lichamelijk maar mentaal een moordende wedstrijd. En of het dus kantje boord was. Maar wel vooral nog maar de zeventiende mens ooit die de Barkley Marathons binnen de tijd afwerkt. Dit jaar waren er uitzonderlijk nog twee finishers. 

Emma Vandoorne, vrouw van Karel Sabbe: "Ik ben niet zo stressbestendig op dat vlak. Het was heel stresserend en de ontlading was dan ook gigantisch toen hij op het nippertje finishte".