donderdag 30 maart
15°C
60 km

Ter Beke is 75 jaar en wordt What's Cooking?

Salami Ter Beke uit Waarschoot  is al 75 jaar lang een begrip maar daar komt nu verandering in. Om het bedrijf en de werkgelegenheid te wapenen tegen de toekomst moet er geinnoveerd worden en daar hoort volgens het bedrijf een nieuwe naam bij. Vanaf heden vallen alle fabrieken en producten van de groep Ter Beke onder de naam What’s Cooking. En meteen wordt er ook werk gemaakt van het verder veroveren van de vegetarische en veganistische markt. Al zal men in Lievegem de ouwe vertrouwde Salami Ter Beke blijven produceren.

Vanmorgen was het nog Ter Beke. Enkele uren later What's Cooking?.  Het Vleesbedrijf uit Waarschoot-Lievegem is 75 jaar jong en viert dat met een naamsverandering. Dat is nodig voor de toekomst zegt Piet Sanders, de CEO van het bedrijf.

Piet Sanders, CEO What’s Cooking? : Vooreerst we zijn heel fier op wat hier 75 jaar gebeurd is. De familie Coopman die hier begonnen is. We bouwen verder op die 75 jaar maar we willen ons heruitvinden.  Stilstaan is achteruit gaan en we willen echt de blik op de toekomst werpen. Daarom hebben we gekozen om vanaf nu onder de naam What’s Cooking bekent te zijn. What’s Cooking toont ook dat je nieuwsgierig bent, dat je wil luisteren naar je klant je medewerkers, je leveranciers je omgeving waar je actief bent. Dat oppikken en daar iets met doen, daarmee aan de slag gaan met die antwoorden en daarop hebben we die strategie gebouwd".

Het bedrijf zal zich blijven toeleggen op charcuterie en de Italiaanse bereide gerechten, beter bekend als Come a Casa. Ook het aandeel in vegetarische en veganistische voeding wordt groter. Maar What's Cooking? blijft de alom bekende salami produceren in Lievegem. Daarnaast wil het bedrijf tegen 2024 op 100% groene energie draaien en een jaar later wil het alleen nog producten aanbieden in een verpakking die 100% recycleerbaar is.