zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Theatericoon Jo Decaluwe (79) overleden

Acteur en regisseur Jo Decaluwe is overleden. In Gent was hij jarenlang directeur van het Arcatheater en stampte hij theater Tinnenpot uit de grond. Daar bleef hij tot het laatste moment aan de slag. Decaluwe werd 79.

Jo Decaluwe werd geboren in Petegem (Deinze), maar hij maakte carrière in Gent. Als acteur, maar vooral als stuwende kracht achter het Arcatheater. Daar was hij 34 jaar directeur tot het in 2001 opging in NTGent. Vanaf dan focuste hij zich op theater Tinnenpot, waar hij tot op het einde actief bleef.

Bekend van vele televisierollen
Jo Decaluwe bleef ook al die tijd acteren. Zijn bekendste rol was die van Fred in Wij, heren van Zichem. Maar ook later dook hij op in allerelei tv-series zoals Heterdaad, Thuis, Recht op recht, Flikken, Witse, FC De Kampioenen, ...  Jo Decaluwe was al een hele tijd ziek, hij overleed woensdag.

Stad opent rouwregister
Jo Decaluwe was ook politiek actief. In 2012 nam hij voor CD&V deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De stad Gent opent een rouwregister voor Jo Decaluwe. Dat kan je online ondertekenen.