vrijdag 31 maart
11°C
0 km

Thuiszorgers willen hun parkeerzorgen kwijt

De thuiszorgers in Eeklo willen af van hun parkeerzorgen. Nu mogen ze een half uurtje gratis parkeren voor de deur van de aanvrager, maar dat is onvoldoende klinkt het. Ze hebben dat vanmorgen duidelijk gemaakt aan burgemeester Vandevelde.  

Het ACV overhandigde vanmorgen een zorgparkeerkaart aan de burgemeester van Eeklo. Met de symbolische actie wilen ze aandacht vragen voor de parkeerproblematiek in de stad. In het centrum van Eeklo moet je overal betalend parkeren, en dat maakt het werk van thuiszorgpersoneel een pak lastiger. Er bestaat wel een systeem waarbij de zorgverleners een halfuur gratis kunnen parkeren in de binnenstad, maar dat is volgens het ACV niet voldoende. 2 jaar na de start van de lockdown, waar het belang van thuiszorg duidelijk werd aangetoond, wil de vakbond dan ook dat er eindelijk een oplossing komt.

Dries Van Heuverswyn, ACV Oost-Vlaanderen : "We hebben de burgemeester daarnet gevraagd om eens stil te staan bij de problematiek van het parkeren voor het zorgverlenend personeel. Wij stellen vast dat het eigenlijk moeilijker en moeilijker wordt voor de zorgverleners, voor het zorgpersoneel, om dicht bij de cliënten te parkeren, laat staan het gratis parkeren. /
Wij vragen aan de burgemeester om concreet na te denken van willen jullie werken met bijvoorbeeld een parkeerkaart, vandaar ook dat wij symbolisch zo een parkeerkaart meegenomen hebben". 

De burgemeester, zelf een thuisverpleger, had oren naar de problematiek van de thuiszorgers. Hij beloofde het punt opnieuw te bespreken op het schepencollege.