Tijgermug duikt nu ook op in Gijzenzele, bestrijding is gestart

De tijgermug is nu ook opgedoken in Gijzenzele, deelgemeente van Oosterzele, dat is bevestigd na testen door Sciensano. Eerder waren er ook al meldingen in Evergem en Drongen. De tijgermug vormt op dit moment geen bedreiging voor de volksgezondheid, omdat de ziektes die de muggen kunnen verspreiden niet aanwezig zijn. Het is wel een uitheemse muggensoort en daarom moet ze meteen verdelgd worden. In Gijzenzele begonnen ze vandaag dan ook meteen aan de bestrijding van het beestje. 

Het was toch even schrikken voor enkele inwoners van Gijzenzele. Een paar weken geleden kregen ze plots een brief in de bus na een melding van een Aziatische tijgermug in hun buurt. Daarin stond hoe de mug bestreden zal worden door een gespecialiseerd bedrijf.

Gijzenzele is al de derde plek in Oost-Vlaanderen waar de tijgermug opduikt. Eerder waren er ook al meldingen in Evergem en Drongen. De tijgermug is geen bedreiging voor de volksgezondheid, want de ziektes die de muggen kunnen verspreiden zijn hier niet aanwezig. Toch moet de uitheemse soort meteen bestreden worden.