Tik-Tokker Timon Verbeeck vraagt aandacht voor fietsverlichting

Nu de dagen korten en het sneller donker wordt, is het voor fietsers opletten op de openbare weg omdat ze minder goed zichtbaar zijn. Daarom start de Vlaamse Stichting Verkeerskunde met een nieuwe actie. Ze lanceren een workshop en een actiepakket voor secundaire scholen. Bedoeling is om jongeren te leren waarom het belangrijk is om je fiets goed te verlichten. De secundaire school Leiepoort campus Sint-Hendrik in Deinze mocht als eerste de nieuwe workshop OPVALLR ontdekken.

Enkele leerlingen van de Leiepoort campus Sint-Hendrik uit Deinze leren via een virtual realitybril waarom het belangrijk is om goede fietsverlichting te hebben. Via een simulatie lijkt het alsof ze in een auto zitten en onderweg komen ze fietsers tegen. De ene is goed verlicht, de andere zie je amper.

Werner De Dobbeleer - woordvoerder Vlaamse Stichting Verkeerskunde : "Het is absoluut nodig dat we deze actie voeren omdat we tellingen hebben uitgevoerd bij 4 secundaire scholen eind oktober tijdens de ochtendspits. Daar zien we dat slechts 64 procent van die leerlingen fietsverlichting gebruikt. Met andere woorden: meer dan een derde van de leerlingen rijdt zonder fietslicht en dat is natuurlijk enorm gevaarlijk. Daarom lanceren we deze actie".

OPVALLR krijgt steun van Timon Verbeeck

Om de actie wat kracht bij te zetten, is ook TikTok-ster Timon Verbeeck uit Lochristi vandaag in Deinze. Met meer dan 700.000 volgers is hij erg populair, hij ondersteunt de actie en hoopt via TikTok veel jongeren te bereiken.

Timon Verbeeck - TikTokker: "Ja, ik maak video's online op TikTok en daar probeer ik dan op een luchtige en grappige manier de campagne te bewerken. Zet uw licht aan, wees veilig in het verkeer, zet uw licht aan, reflectoren en van alles. Dus dat is mijn doel. Ik heb een vrij groot platform en ik ben heel blij dat ik dat ook kan inzetten voor zoiets positief en belangrijk"