donderdag 13 mei
16°C
2 km

Tineke is nationaal vrouwenvoorzitter bij Open Vld

De Vlaamse Ardennen hebben er een liberaal kopstuk bij. De 41-jarige Tineke Van hooland is aangesteld als nationaal voorzitter van de Open Vld Vrouwen.  Zij volgt daarmee Eva De Bleeker op die recent werd aangesteld als Staatssecretaris Begroting en Consumentenbescherming in de nieuwe federale regering.

Tineke Van hooland is geen onbekende in de politiek. Ze is sinds januari 2019 gemeenteraadslid voor Open VLD in Oudenaarde. Ze runt ook een eigen consultant bureau. In het verleden kwam ze ook al in het nieuws met haar ijver voor meer vrouwelijke straatnamen in Oudenaarde.  Nu wil ze de rol van de vrouw nog meer kracht geven vanuit haar taak als voorzitter van de Open Vld Vrouwen 

Geen gewoon vrouwenclubje 

"Wie denkt dat Open VLD vrouwen een soft vrouwenclubje is, heeft het mis. Ik wil dat we de nodige pit en professionaliteit uitstralen. Het gaat erover hoe we meisjes en vrouwen alle kansen kunnen geven ‘to step up’.” zegt Tineke Van hooland. Ze krijgt alvast de steun van huidig Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Voor de recente voorzittersverkiezingen bij Open Vld was Van hooland de running mate van de voorzitter.