dinsdag 9 augustus
28°C
37 km

Tondelier opent eerste jeugdlokaal

Kinderen en jongeren uit de wijk Tondelier in Gent kunnen vanaf nu terecht in een gloednieuw jeugdlokaal. Het lokaal bevindt zich in het gebouw Krono. De werking wordt georganiseerd door vzw Jong. 

Vanmiddag werd het nieuwe jeugdlokaal, op de hoek van de Gasmeterlaan en de Tondelierlaan, officieel geopend. Kinderen en jongeren zijn er wekelijks welkom tijdens vaste openingsuren. Ze kunnen er spelen, knutselen en sporten, maar ze kunnen zich ook laten begeleiden voor huistaken en dergelijke. Tijdens de schoolvakanties wordt er speelpleinwerking voorzien.

Twee jeugdlokalen
De organisatie is in handen van de Gentse jeugdwelzijnswerkorganisatie vzw Jong. Die verhuist van JOC Minus One naar het nieuwe lokaal in het gebouw Krono. Later komen er in de wijk ook nog een tweede jeugdlokaal en een kinderdagverblijf.

530 woningen
De bedoeling is om van Tondelier een duurzame, autoluwe en kindvriendelijke wijk tussen Rabot en Blaisantvest te maken. Rond het park komen 530 woningen. In het gebouw Krono is er ook al een buurtsporthal. ​