dinsdag 9 maart
7°C
0 km

Tot wel drie miljoen liter bier per jaar

Groepsbrouwerij BeerSelect uit Sint-Denijs-Westrem is nog maar dik een jaar geleden geopend, en nu al haalt het bedrijf zes miljoen euro op in hun tweede financieringsronde. Daarmee kunnen de drie piepjonge CEO’s hun brouwcapaciteit uitbreiden tot wel drie miljoen liter per jaar.

BeerSelect brouwde al zo’n 2 miljoen flesjes, maar wil dat aantal maal vier en daarnaast ook nog experimenteren met bier in blik en hard seltzers. Dat zijn licht-alcoholische dranken, calorie- en suikerarm, ook vaak in blik. Er opent zo een heel nieuwe wereld voor heel wat brouwers die bij BeerSelect produceren.

Bierlabo

“We helpen gepassioneerde bierliefhebbers met de ontwikkeling en productie van hun eigen bier”, vertelt Wout Meuleman. Meuleman is 25 jaar, zijn twee kompanen Miel Bonduelle en Kasper Peeters zijn 24 en 25. Kleine brouwers of bierfirma’s hebben vaak niet de tijd of middelen om zelf een brouwerij op te richten, maar in de groepsbrouwerij van BeerSelect kunnen ze gemakkelijk hun eigen bier brouwen en inzetten op smaakinnovatie.

Daarom gaat BeerSelect met het geld ook investeren in een labo om analyses uit te voeren, wat meten is weten. Op die manier moet het bier kwalitatief nog beter worden. Bovendien zullen er dit jaar ook nog tien extra medewerkers worden aangeworven.