zaterdag 15 mei
13°C
0 km

Trouwen Gentenaars binnenkort in tuin Hotel d'Hane Steenhuyse?

Het ziet ernaar uit dat Gentenaars binnenkort in de tuin van hotel d'Hane Steenhuyse kunnen trouwen. De Stad werkt aan een plan om buitenhuwelijken te organiseren van zodra er meer mensen zijn toegelaten op een ceremonie buiten dan binnen.

De Stad Gent gaat ervan uit dat als er versoepelingen van de coronamaatregelen komen, dat die vooral voor buitenactiviteiten zullen gelden. Zoals bijvoorbeeld ceremonies, waar momenteel maar 15 personen aanwezig mogen zijn. Het is nog wachten op een beslissing van het Overlegcomité, maar de Stad bekeek toch al verschillende opties om buitenhuwelijken mogelijk te maken.

Tent voor als het regent

Van zodra er op ceremonies buiten meer mensen zijn toegelaten dan binnen, zal het mogelijk zijn om te trouwen in de tuin van hotel d'Hane Steenhuyse, in de Veldstraat. Er zal ook een tent aanwezig zijn, voor moest het regenen. Trouwen kan buiten aan hetzelfde tarief (gratis of betalend) en op dezelfde dagen (woensdag, vrijdag en zaterdag) als in het stadhuis. Het voorstel moet volgende maand wel nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad.