donderdag 30 maart
15°C
15 km

Twaalfjarige Bente kan geen school vinden

Bente is 12 en zit in het laatste jaar op de basisschool. Een basisschool buitengewoon onderwijs, want Bente heeft autisme. Volgend schooljaar start de jongen in het middelbaar, alleen kreeg hij daar het deksel op de neus. De school waar hij zich voor had aangemeld heeft geen plek voor hem... en maar liefst 19 andere kinderen. Er is een nijpend tekort aan plaatsen in het buitengewoon onderwijs. De ouders van Bente willen daarom klacht neerleggen.

Sinds woensdagmiddag weten mama Linsday en papa Kris dat Bente geen plek heeft op de secundaire school buitengewoon onderwijs waar ze hem voor hadden aangemeld. Bente wil graag naar Campus Impuls gaan in Oostakker, maar alle plekken voor type 9, voor kinderen met autisme, zijn al ingenomen. Er zijn daar 15 plaatsen en er stonden al 20 andere kinderen op de wachtlijst. Bente staat op nummer 12 op de wachtlijst en kan eigenlijk maar op 2 scholen terecht in en rond Gent. Naar een gewone school gaan met extra begeleiding is voor Bente onmogelijk. Daar zijn veel te veel prikkels. De ouders zijn radeloos en proberen met de hulp van andere ouders iets op te zetten: 

Kris D'hondt, papa van Bente:  "We willen nu ook niet wachten tot september om dan te horen dat het toch niet gaat. Daarmee dat we verschillende stappen doen en een oproep doen naar zo veel mogelijk mensen in een gelijkaardige situatie. Om klacht te kunnen neerleggen. Om verdere stappen te doen, ook naar de toekomst toe".