zondag 5 februari
8°C
0 km

Twee voetbalclubs uit Oudenaarde raken het niet eens over elektriciteitskosten

In Eine, deelgemeente van Oudenaarde, is er een dispuut ontstaan tussen twee voetbalclubs. Kwik Eine doofde er de verlichting van het kunstgrasveld terwijl er op dat moment een training plaatsvond van de jeugdploeg van VV Volkegem. Een enerzijdse prijsverhoging door Kwik Eine, voor het gebruik van de verlichting van het voetbalveld, ligt aan de basis van de onenigheid. Schepen van Sport in Oudenaarde, Peter Simoens, probeert nu te bemiddelen tussen beide voetbalclubs.

Het kunstgrasveld, gelegen aan de terreinen van Kwik Eine, is eigendom van de stad Oudenaarde. Iedere voetbalclub uit Groot-Oudenaarde mag er dus gebruik van maken. Andere clubs die op het terrein spelen of trainen betalen een huurprijs aan de stad. Kwik Eine staat in voor alle nutsvoorzieningen en moet dus ook vergoed worden. Maar daar klemt nu het schoentje.

Koen De Spiegeleer, voorzitter VV Volkegem
"Nu heeft Kwik Eine eenzijdig beslist om de vergoeding die we afgesproken hadden, te verhogen omwille van gestegen energiekosten. Wij hebben daar begrip voor, maar wij vragen op een transparante manier om welke reden die vergoeding plots naar 90 euro per sessie moet verhoogd worden." 

VV Volkegem ging niet akkoord met de prijsstijging waarop Kwik Eine besloot het licht te doven tijdens de training van afgelopen donderdag. Daar is de Oudenaardse schepen van Sport niet over te spreken.