UNIZO: "Geef winkelen op afspraak een kans"

"Geef de winkels die nu gesloten zijn een perspectief, en maak winkelen op afspraak mogelijk" dat is de vraag die UNIZO Oost-Vlaanderen vandaag gesteld heeft aan premier Alexander De Croo. Die bezocht Piet Moodshop in Gent naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer. 

Kleine ondernemers kunnen hun klanten perfect veilig ontvangen. Dat zegt ook Christophe Verbeke van Piet Moodshop. " Als je ziet dat er rijen stonden tijdens het laatste weekend dat we open waren aan de primark en de grote winkelketens; Die rijen stonden niet bij ons; wij hebben toch een ander soort publiek".

Winkelen op afspraak 

Om die kleinere winkele alle kansen te geven, en zeker met de feestdagen die op komst zijn, promoot UNIZO Oost-Vlaanderen het winkelen op afspraak. Zo kunnen de klanten de producten die ze willen kopen van dichtbij bekijken en eventueel proberen. Het geeft de ondernemer meer kansen dan puur online shoppen. Want echte vooruitzichten op een nieuwe datum voor de heropening van de handelszaken is er nog niet, dat zegt ook premier De Croo :  "We hebben zoveel ondernemers die ambitie hebben en vooruit willen. Die niet op zoek zijn naar steunmaatregelen maar hun werk willen doen en hun brood verdienen. We gaan kijken hoe de cijfers zijn maar zodra het veilig kan gaan we afspraken maken om te zorgen dat winkels open kunnen. Maar vandaag kan ik nog niet zeggen wanneer".