zondag 17 januari
0°C
0 km

Update schietincident

 

Na een eerder schietincident vrijdagavond is er gisterenavond opnieuw geschoten in Gent. Deze keer in de Stierstraat, vlabij de Visserij. De politie achtervolgde een gestolen auto en loste een schot toen één van de inzittenden uitstapte. Het parket onderzoekt de zaak. 

Zondagavond rond kwart voor acht merkte de politie van regio Rhode & Schelde een voertuig op dat geseind stond als gestolen. De politie achtervolgde het voertuig, dat uiteindelijk tot stilstand kwam ter hoogte van de Stierstraat in Gent. In het voertuig zaten vier personen. Eén van hen stapte uit en zou een verdachte beweging hebben gemaakt. De politie loste hierbij een schot, er raakte niemand gewond. De precieze omstandigheden van het schietincident worden verder onderzocht. De verdachte werd gearresteerd.

De drie overige inzittenden reden met de auto verder richting de Visserij in Gent. Daar werden ze gestopt door de Gentse politie. De drie verdachten vluchtten te voet weg. Er werd een zoekactie met een speurhond gehouden om de verdachten te arresteren. Uiteindelijk konden twee inzittenden ingerekend worden. Een derde persoon is nog steeds voortvluchtig.

De drie verdachten werden meegenomen naar het commissariaat voor verhoor, maar zijn intussen alweer vrij. "Gezien het ontbreken in huidig stadium van concrete bewijselementen die hen linken aan de autodiefstal, mochten de verdachten na verhoor beschikken", zegt het Parket van Oost-Vlaanderen.