Upkot biedt gratis psycholoog aan

Studenten die een kot huren in één van de gebouwen van Upkot in Gent kunnen in deze coronatijden gratis rekenen op een psycholoog als ze het mentaal moeilijk hebben. Upgrade-estate die eigenaar is van de Upkoten wil zijn jongvolwassen huurders daarmee mentaal gezond houden want dat is in deze periode van lockdowns niet altijd evident.

Upkot ging zelf op onderzoek bij zijn huurders en merkte dat die het mentaal niet gemakkelijk hebben. Ze missen hun vrienden, hebben veel meer stress en voelen zich minder veerkrachtig dan anders. Erkende psychologen kunnen die student nu bijstaan en  hun kotbaas neemt de kosten op zich. Het is een proefproject in Gent dat, als het succesvol is, ook uitgebreid kan worden naar andere steden waar Upkot gebouwen heeft.

Missie 
Ukot heeft ervaring met dit soort initiatieven. Zo heeft elk Upkotgebouw al een eigen coach die zich bekommert om de noden van de bewoners. Geen psychologen maar wel mensen met een sociale opleiding die in contact staan met de hogescholen en universiteiten. 

Bubbels
Om het kotleven toch aangenaam te houden en het moraal op peil te houden wordt in de Upkoten met leefbubbels gewerkt. Studenten leven zoals gezinnen en hanteren dezelfde coronaregels. "Ze studeren samen maar kunnen ook samen eten en ontspannen, en dat moet hun welzijn en motivatie op peil houden." zeggen ze bij Upkot.