donderdag 18 april
11°C
100 km

Vaccinatiebus wil alle Gentenaars over de streep trekken

Veel volk vanmorgen aan het Woodrow Wilsonplein in Gent. Daar stond de vaccinatiebus voor het eerst opgesteld. De bus toert vanaf vandaag rond in de Gentse wijken om bewoners de kans te geven om zich in hun buurt te laten vaccineren.

Op dit moment is 73% van alle Gentenaars minstens één keer gevaccineerd. Om dat aantal op te krikken, schakelt Gent een vaccinatiebus in. Die zal tot en met 29 september rondtoeren in de stad en verschillende wijken bezoeken. Zo kunnen mensen die zich nog niet lieten vaccineren, dat alsnog doen zonder zich ver te moeten verplaatsen.

Elke dag andere locatie
De vaccinatiebus komt onder meer naar de Vrijdagmarkt, de Zuid, de Kanaaldorpen, Nieuw Gent en de Bloemekenswijk. Elke dag staat hij op een andere locatie. In de bus worden het Johnson&Johnson- en het Pfizer-vaccin aangeboden. Om anderstalige Gentenaars te bereiken, reist anderstalig personeel mee met de bus. 

Vaccinatiecentrum Expo sluit eind september
Intussen maakte de Stad ook bekend dat het vaccinatiecentrum aan Flanders Expo 30 september de deuren sluit. Gentenaars kunnen nog tot 11 september een afspraak maken voor een eerste prik Pfizer in het vaccinatiecentrum. Een tweede prik of eerste prik Johnson & Johnson kan nog tot 30 september. Naast de vaccinatiebus werken de Stad en Eerstelijnszone Gent ook aan een alternatief vaccinatiepunt om het vaccinatiecentrum te vervangen.