zondag 7 maart
-3°C
0 km

Vaccinatiecampagne eindelijk van start

Sinds vanmiddag wordt in de verschillende centra in onze regio gevaccineerd. Ook in Sijsele, waar alle inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem hun prik krijgen.

Christine, een thuisverpleegster, kreeg als één van de eersten haar spuitje. "Dat is heel belangrijk, ook voor onze cliënten, voor onszelf en onze familie. Voor iedereen eigenlijk, voor de hele bevolking omdat we zo een soort immuniteit gaan creëren voor iedereen."

Wachten op vaccins

Vandaag zijn er in Sijsele 2 van de 10 beschikbare vaccinatielijnen in gebruik. Want het is natuurlijk wachten op de vaccins. "Er zijn 300 vaccins voor deze week, voor volgende week zijn dat er 200." zegt Luc Verhulst, de manager van het vaccinatiecentrum in Sijsele. "Het is week na week afwachten en in functie daarvan worden de uitnodigingen verstuurd om heel de populatie te gaan vaccineren."

Ook burgemeester komt om prik

Opvallende aanwezige vandaag: Luc Vandevelde (SMS), de burgemeester van Eeklo. Naast burgemeester is hij verpleger. "Iedereen verlangt om elkaar opnieuw te ontmoeten, elkaar te knuffelen, samen te komen, op reis te gaan..." zegt Vandevelde. "Dit is echt de weg naar de vrijheid, dus ik roep iedereen op om niet te twijfelen en toch zeker zijn spuitje te komen halen hier in Sijsele."