Vaccinatiecentra gaan weldra weer open

De vaccinatiecentra maken zich stilaan klaar om de nieuwe vaccinatiecampagne uit te voeren. Vanaf september gaat die in en ze richt zich vooral op het zorgpersoneel, de 65-plussers en personen tussen 50 en 64 met een verzwakt immuunsysteem. Daarna komen alle anderen aan de beurt om vrijwillig een nieuwe boosterprik te halen. 

De pandemie is dus nog niet voorbij. Willen we ons voldoende wapenen tegen een nieuwe besmettingsgolf in de hersft of winter, dan doen we er volgens de Taskforce Vaccinatie goed aan om een boosterprik te halen. Want de exra golven komen er zeker, zeggen de ministeries van Volksgezondheid. Daarom start er in september een herfstcampagne.

Gent en het Meetjesland
Het vaccinatiecentrum van Gent opent op 7 september opnieuw de deuren in Flanders Expo, en ook de Meetjeslandse centra, in Lievegem, Aalter, Evergem en Sleidinge staan vanaf 12 september weer paraat om de mensen te begeleiden naar die extra boosterprik. De leeftijdsgroep van 18 tot 50 jaar kan zelf beslissen of ze een afspraak maken of niet. De ministers van Volksgezondheid roepen de mensen die nog geen boosterprik haalden op om dat nu wel te doen.

Kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar moeten nog even wachten. Er zijn meer wetenschappelijke gegevens nodig om te zien of zij een herfstbooster moeten krijgen of niet.