Vaccinatiecentra naderen eindstreep

De vaccinatiecampagne in onze regio loopt vlot. De verschillende vaccinatiecentra zitten goed op schema en gaan in de komende weken hun strategie nog aanpassen. Gent gaat een busje inzetten om de vaccins nog makkelijker bij de moeilijk te bereiken groepen te brengen. In de Vlaamse Ardennen komen pop-up vaccinatiecentra. In Nazareth gaan ze het vaccinatiecentrum binnenkort zelfs sluiten omdat bijna iedereen er  geprikt is.

In het vaccinatiecentrum in Nazareth kan je vanaf vandaag op verschillende momenten zonder uitnodiging een vaccin komen halen. Daarmee zet het centrum een laatste sprint in om  de deuren te sluiten tegen het einde van de maand. Dan dan kan de jeugd gevaccineerd naar school en kan het centrum dicht. Wie dan toch nog een vaccin wil zou naar de brielpoort in Deinze moeten Dat wordt wellicht ook de plek waar de mensen uit de buurt naar toe moeten om een eventuele derde prik te krijgen.
 

De eindspurt

Nu is het vooral de opdracht om nog zoveel mogelijk vaccins te zetten. De vaccinatiecentra in Ronse en Oudenaarde gaan met een pop-up systeem werken om wijken, buurten met een lage vaccinatiegraad toch te bereiken. In Gent gaan ze een vaccinatiebusje de stad insturen. In Nazareth hebben ze via de huisartsen heel veel mensen kunnen bereiken en hebben ze sterk ingezet op de jongeren. Want die staan niet allemaal te springen voor een vaccin