donderdag 30 maart
15°C
80 km

Vaccinatiecentra toch open in kerstvakantie

De oproep van viroloog Van Ranst om de vaccinatiecentra open te houden tijdens de kerstvakantie viel niet in dovemansoren. Verschillende Oost-Vlaamse vaccinatiecentra gaan het aantal sluitingsdagen beperken. Zo gaan de vaccinatiecentra van Gent en Deinze ook tussen Kerst en Nieuw enkele dagen openen. 

In heel wat vaccinatiecentra wordt de komende weken stevig doorgewerkt. In Gent bijvoorbeeld zal ook volgend weekend geprikt worden. ''We willen de mensen zo snel mogelijk hun booster geven. De weekends net voor de feestdagen zijn echt belangrijk", zegt centrumverantwoordelijke Freija De Smet. 

Extra prikdagen in kerstvakantie
In de eerste week van de kerstvakantie wordt in Gent op dinsdag en op woensdag geprikt, maar alleen op afspraak. Het vaccinatiecentrum vraagt Gentenaars die een uitnodiging kregen, om hun afspraak zo snel mogelijk in te boeken. Ook in het vaccinatiecentrum van Deinze worden extra prikdagen gepland tussen Kerst en Nieuw op 27 en 28 december. De kleinere centra zoals die van Ronse, Oudenaarde en Wachtebeke sluiten dan weer wel de eerste week van de kerstvakantie.